Dr. M. I. Βαφειάδης – Βιογραφικό Σημείωμα

1. Dr. M. I. Βαφειάδης – Μεταπτυχιακές Σπουδές

Από 23-1-1987 μέχρι 25-1-1988 εργάστηκα ως ειδικευόμενος ιατρός στην Πανεπιστημιακή Χειρουργική Κλινική του Γενικού Περιφερειακού Νοσοκομείου Αλεξανδρούπολης, στα πλαίσια του προαπαιτούμενου χρόνου άσκησης στην Γενική Χειρουργική για συνέχιση της ειδικότητας στην Ωτορινολαρυγγολογία (Δ/ντής: Αν. Καθηγητής Κ. Ι. Μανωλάς). 

Από 26-1-1988 μέχρι 26-4-1988 εργάστηκα ως υπεράριθμος ιατρός στην Πανεπιστημιακή Ω.Ρ.Λ/κή Κλινική – Κρατικό Ω.Ρ.Λ. Τμήμα του Γενικού Περιφερειακού Νοσοκομείου Αλεξ/πολης (Δ/ντής Κλινικής: Αν. Καθηγητής Γ. Ν. Γεωργόπουλος – Υπεύθυνος Τμήματος: Επιμελητής Α΄, Π. Ασκητής). 

Από 2-5-1988 μέχρι 2-5-1992 εργάστηκα ως ειδικευόμενος ιατρός στην Ωτορινολαρυγγολογική Κλινική του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, στο Γενικό Νοσοκομείο Ιωαννίνων (Δ/ντής: Καθηγητής Α. Θ. Σκεύας), για να αποκτήσω την ειδικότητα του Ωτορινολαρυγγολόγου.

 Στο πιο πάνω διάστημα και συγκεκριμένα από 20-11-1989 μέχρι 19-5-1990,  ασκήθηκα στο υποχρεωτικό εξάμηνο της Νευροχειρουργικής στη Νευροχειρουργική Κλινική του Περιφερειακού Γενικού Νοσοκομείου Αττικής Κ.Α.Τ. (Δ/ντής: Δρ. Α. Αποστόλου) και στο διάστημα από 3-11-1991 μέχρι 2-5-1992, στο υποχρεωτικό εξάμηνο της Πλαστικής Χειρουργικής, στην Κλινική Πλαστικής Χειρουργικής του Α.Π.Θ. (Δ/ντής; Αν. Καθηγητής Κ. Μαντινάος).

Τον Ιούνιο του 1992  πήρα τον τίτλο του Διδάκτορα της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων με βαθμό “Άριστα”. Η διδακτορική διατριβή με θέμα “ Η Συμβολή της Ηλεκτροφυσιολογίας (Ακουομετρία των Ακουστικών Προκλητών Δυναμικών του Εγκεφαλικού Στελέχους) στη Διάγνωση της Βαρηκοΐας από Ωτοσκλήρυνση” ήταν κλινικοεργαστηριακή μελέτη, που έγινε στην Ω.Ρ.Λ/κή Κλινική του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, παράλληλα με τον χρόνο ειδίκευσής μου σ΄ αυτήν.

Τον Ιούλιο του 1992 απέκτησα, μετά από εξετάσεις, τον Τίτλο της Ειδικότητας της Ωτορινολαρυγγολογίας.  

Τον Αύγουστο και τον Σεπτέμβριο του 1992, στα πλαίσια της στρατιωτικής μου θητείας, αποσπάσθηκα και εργάσθηκα άμισθα ως  Διευθυντής της Ωτορινολαρυγγολογικής Κλινικής  στο Γενικό Νομαρχιακό Νοσοκομείο Μεσολογγίου.  

Από τον Οκτώβριο του 1992 έως και τον Οκτώβριο του 1993 εργάσθηκα και πάλι στα πλαίσια της στρατιωτικής θητείας μου, ως Επιμελητής επί 6μηνο και ως Διευθυντής γιά άλλους 6 μήνες της Ωτορινολαρυγγολογικής Κλινικής του 216 Κινητού Χειρουργικού Νοσοκομείου Εκστρατείας (216 ΚΙΧΝΕ) της Αλεξανδρούπολης.  

Από τον Νοέμβριο του 1992, παράλληλα με την εκπλήρωση των στρατιωτικών μου υποχρεώσεων, προσελήφθην με ειδική σύμβαση αορίστου χρονικής διάρκειας ως ιατρός Ωτορινολαρυγγολόγος στη Νομαρχιακή Μονάδα Υγείας Ι.Κ.Α. Αλεξανδρούπολης. Στην πιο πάνω Μονάδα Υγείας εργάσθηκα μέχρι και τον Οκτώβριο του 2000, χρονικό σημείο από το οποίο και μετά ορκίσθηκα και ανέλαβα καθήκοντα σαν Λέκτορας στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης.   

Τον Ιανουάριο και Φεβρουάριο του 1994, μετέβην στη Γερμανία, όπου  επισκέφθηκα για σύντομο χρονικό διάστημα ως βοηθός το Τμήμα “Ωτορινολαρυγγολογίας – Χειρουργικής Κεφαλής και Τραχήλου – Πλαστικής Χειρουργικής – Διαταραχών Επικοινωνίας” του Ακαδημαϊκού Εκπαιδευτικού Νοσοκομείου Trier του Πανεπιστημίου του MainzMutterhaus der Borromaeerinnen”  (Δ/της: Καθηγητής J. Gosepath).

Για 1 ½  χρόνο, από τον Μάιο του 1994 έως και τον Οκτώβριο του 1995, αφού έλαβα κατόπιν αποφάσεων του Υπουργείου Υγείας Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων ως ιατρός του Ι.Κ.Α. μετεκπαιδευτική άδεια αρχικά 1 έτους με αποδοχές και κατόπιν 6 μηνών άνευ αποδοχών, μετεκπαιδεύτηκα στη Γερμανία, στην Κλινική Ωτορινολαρυγγολογίας – Πλαστικής Χειρουργικής Προσώπου και Χειρουργικής Λέιζερ – Διαταραχών Επικοινωνίας του Aκαδημαϊκού Εκπαιδευτικού Νοσοκομείου Trier  του Πανεπιστημίου του Mainz “Mutterhaus der Borromaeerinnen” (Δ/τής: Καθηγητής J. Gosepath και κατόπιν Εντεταλμένος Καθηγητής F. P. Schwerdtfeger).

Τον Σεπτέμβριο του 1994 απέκτησα τον Τίτλο της Ειδικότητας της Ωτορινολαρυγγολογίας, σύμφωνα με την Γερμανική Νομοθεσία και έκτοτε εργάστηκα στην πιο πάνω Κλινική ως έμμισθος Ειδικός Ιατρός Ωτορινολαρυγγολόγος και κατόπιν ως Επιμελητής.

Από τον Νοέμβριο του 1995 έως και τον Οκτώβριο του 2000 εργάσθηκα ως ειδικός Ωτορινολαρυγγολόγος στη Νομαρχιακή Μονάδα Υγείας Ι.Κ.Α. Αλεξανδρούπολης  καθώς και ως ελεύθερος επαγγελματίας στο ιδιωτικό μου ιατρείο, ενώ παράλληλα πραγματοποιούσα χειρουργικές επεμβάσεις της ειδικότητας μου στην ιδιωτική κλινική της Αλεξανδρούπολης “Ιατρικό Κέντρο Θράκης”.

Στις 6 Ιουνίου του 2000 εκλέχθηκα Λέκτορας της Ιατρικής Σχολής του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης στο γνωστικό αντικείμενο της «Ωτορινολαρυγγολογίας» του Τομέα Νευρικού Συστήματος και Αισθητηρίων Οργάνων. Στις 25 Οκτωβρίου του 2000 ορκίσθηκα και ανέλαβα καθήκοντα στην πιο πάνω θέση, στην οποία  υπηρέτησα μέχρι και το 2009.

Παράλληλα συνέχισα και συνεχίζω την  δραστηριότητα μου ως ελεύθερος επαγγελματίας τόσο στο ιδιωτικό μου ιατρείο, όσο και σε μεγάλες ιδιωτικές κλινική της Θεσσαλονίκης, όπου πραγματοποιώ χειρουργικές επεμβάσεις της ειδικότητας αυθημερόν ή με μία ημέρα παραμονής στην Κλινική.

 

2. Dr. Μ. Ι. Βαφειάδης – Τίτλοι Σπουδών

  1. Πτυχίο Ιατρικής του Α.Π.Θ.  (3-12-1986).
  2. Τίτλος Διδάκτορα της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων (30-6-1992).
  3. Τίτλος Ειδικότητας Ωτορινολαρυγγολογίας  (22-7-1992).
  4. Τίτλος Ονομασίας Ιατρού (Approbation) σύμφωνα με την Γερμανική Ιατρική Νομοθεσία (6-4-1994).
  5. Τίτλος Ειδικότητας Ωτορινολαρυγγολογίας σύμφωνα με την Γερμανική Νομοθεσία ( 30-9-1994 ).
  6. Άδεια εκτέλεσης Υπερηχογραφημάτων για την Ωτορινολαρυγγολογία κατόπιν εξετάσεων του Υπουργείου Υγείας. (25-6-2013 αρ. πρωτ. Υ7α/ΓΠ. 44636 σχετ. 42992)

3. Dr. Μ. Ι. Βαφειάδης – Κλινική Δραστηριότητα

Κατά την διάρκεια της εκπαίδευσης μου στη Γενική Χειρουργική στο Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης, ως προαπαιτούμενου χρόνου άσκησης γιά συνέχιση ειδικότητος στην Ω.Ρ.Λ/γία, είχα την ευκαιρία να αποκτήσω εμπειρία στην εξέταση και παρακολούθηση ασθενών στα εξωτερικά ιατρεία κάτω από τακτικές και έκτακτες συνθήκες, στην ενδονοσοκομειακή νοσηλεία χειρουργικών ασθενών, στη νοσηλεία ασθενών στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας (Μ.Ε.Θ.) και Μονάδα Τεχνητής Παρεντερικής Διατροφής (Μ.Τ.Π.Δ.), καθώς και να συμμετάσχω και εκτελέσω χειρουργικές επεμβάσεις ποικίλης βαρύτητας της Γενικής Χειρουργικής.

Στο παραπάνω διάστημα και στο ίδιο Νοσοκομείο  είχα παράλληλα την δυνατότητα να αποκτήσω βασικές χειρουργικές γνώσεις της ειδικότητος της Ουρολογίας του Ουρολογικού Τμήματος (Δ/ντής: Χ. Τσώλος), συμμετέχοντας ενεργά στην εκτέλεση ουρολογικών επεμβάσεων. Επιπροσθέτως και για ένα μήνα ασκήθηκα εντατικά, στα πλαίσια του καθορισθέντος εκπαιδευτικού προγράμματος του Χειρουργικού Τομέα,  στη χορήγηση αναισθησίας, τόσο κάτω από τακτικές όσο και από έκτακτες συνθήκες (Αναισθησιολογικό Τμήμα, Δ/ντής: Μ. Κουγιουμτζής).

Κατά το χρονικό διάστημα της παραμονής μου ως υπεράριθμου ιατρού στα Ω.Ρ.Λ/κά τμήματα (Πανεπιστημιακό και Κρατικό) του Νοσοκομείου Αλεξανδρούπολης και μέχρι την τοποθέτηση μου ως ειδικευόμενου ιατρού στην Ω.Ρ.Λ/κή Κλινική του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων για συνέχιση και ολοκλήρωση της άσκησής μου στην πιο πάνω ειδικότητα, απέκτησα μία πρώτη αλλά ικανοποιητική εμπειρία στις συνήθεις Ω.Ρ.Λ/κές επεμβάσεις, καθώς και σημαντική εμπειρία στη Βασική Ακουομετρία, μιας και ο ίδιος είχα τον πλήρη έλεγχο του Ακουολογικού Εργαστηρίου του Νοσοκομείου.

Κατά την τετραετή ειδίκευση μου στην Ω.Ρ.Λ/γία στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων ασκήθηκα στα Εξωτερικά Ιατρεία, στους θαλάμους νοσηλείας Ω.Ρ.Λ/κών ασθενών και στην διενέργεια ικανού αριθμού χειρουργικών επεμβάσεων σ’ όλο το φάσμα της ειδικότητας. Παράλληλα, είχα την ευκαιρία να αποκτήσω σημαντική εμπειρία και σε επιμέρους τομείς της ειδικότητας όπως η προχωρημένη Ακουολογία και Έρευνα του Οπισθίου Λαβυρίνθου, η Αλλεργιολογία, η Ηλεκτροφυσιολογία και η Ακουομετρία Προκλητών Δυναμικών, στο γνωστικό αντικείμενο της οποίας εκπόνησα και την διδακτορική μου διατριβή.

Ως νεοσύλλεκτος του Υγειονομικού  στο 2/39 ΣΠ Μεσολογγίου και αποσπασμένος, κατόπιν  εγκρίσεως του Διοικητού και του Νομάρχου της περιοχής, στην χηρεύουσα από ειδικό Ω.Ρ.Λ/γο την εποχή εκείνη Ω.Ρ.Λ/κή Κλινική του Γενικού Κρατικού Νοσοκομείου Μεσολογγίου, είχα την ευκαιρία να προσφέρω άμισθα τις ιατρικές μου υπηρεσίες, εξυπηρετώντας βασικές ανάγκες του πληθυσμού της περιοχής  από την θέση Διευθυντού της Κλινικής.

Στο 216 ΚΙ.Χ.Ν.Ε., όπου υπηρέτησα μέχρι την απόλυση μου από τον Στρατό, ανέλαβα για 6 μήνες τη Διεύθυνση της στερούμενης ειδικού ιατρού Ω.Ρ.Λ/κής Κλινικής, ενώ για άλλο ένα 6μηνο υπηρέτησα ως Επιμελητής. Εκεί είχα την αποκλειστική ευθύνη των Εξωτερικών Ιατρείων, θαλάμων νοσηλείας ασθενών, Ακουολογικού  Εργαστηρίου, και Χειρουργείου. Έτσι είχα την δυνατότητα να εξετάσω, παρακολουθήσω και νοσηλεύσω μεγάλο αριθμό ασθενών και να αντιμετωπίσω πολλά σοβαρά περιστατικά. Επιπρόσθετα εκτέλεσα μεγάλο αριθμό χειρουργικών επεμβάσεων μικρής, μέσης και μεγάλης βαρύτητας κάτω από τακτικές και επείγουσες συνθήκες και συνεργάσθηκα με τα υπόλοιπα τμήματα και εργαστήρια του νοσοκομείου. Αποτέλεσμα της δραστηριότητας μου στο χώρο του 216  ΚΙ.Χ.Ν.Ε. ήταν  η επαναδιοργάνωση και επαναδραστηριοποίηση από πάσης πλευράς της Κλινικής και η παρουσίαση ενός σημαντικού, κατά ομολογία όλων των στρατιωτικών συναδέλφων, έργου,  τόσο από κλινικής – εργαστηριακής όσον και από χειρουργικής πλευράς.

Από την έναρξη της δραστηριότητας μου ως Ω.Ρ.Λ/γου στην Νομαρχιακή Μονάδα Υγείας του Ι.Κ.Α. Αλεξανδρούπολης δημιούργησα εξ’ αρχής ένα νέο Εξωτερικό Ιατρείο στον ίδιο τον χώρο στέγασης της Μονάδας (μέχρι εκείνου του χρονικού σημείου οι ασφαλισμένοι του Ιδρύματος εξυπηρετούντο από συνάδελφο Ω.Ρ.Λ/γο σε χώρο ιδιωτικού ιατρείου). Για τον εξοπλισμό του ιατρείου προχώρησα στη παραγγελία των απαραίτητων ιατρικών εξεταστικών  εργαλείων και συσκευών και εγκατέστησα και αξιοποίησα το μοναδικό υπαρκτό στο χώρο της Θράκης Ακουολογικό  μηχάνημα του Ιδρύματος, με αποτέλεσμα να προσέρχονται για ακουολογικές εξετάσεις, διερεύνηση οπισθίου λαβυρίνθου (ιλίγγου) και εφαρμογή ακουστικών βαρηκοΐας ασφαλισμένοι του Ιδρύματος από όλα τα γεωγραφικά διαμερίσματα αυτής.

Κατά τη διάρκεια της δεκαοκτάμηνης μετεκπαίδευσής μου στο Trier της Γερμανίας είχα την ευκαιρία να γνωρίσω και να εντρυφήσω στις ειδικές δραστηριότητες μίας εξειδικευμένης Κλινικής στα αντικείμενα της Βελτιωτικής της Ακοής Μικροχειρουργικής των Ώτων και  της Πλαστικής Χειρουργικής.

Στην Ωτορινολαρυγγολογική Κλινική Trier του Πανεπιστημίου του Mainz λειτουργούν Τμήματα: Ανδρών, Γυναικών, Παίδων και Ογκολογικό  και Εργαστήρια: Κροταφικών Οστών, Ακουολογίας, Οπίσθιου Λαβυρίνθου – Ηλεκτρονυσταγμογραφίας, Ηλεκτροφυσιολογίας – Προκλητών Δυναμικών και Ωτοακουστικών Εκπομπών, Αλλεργιολογίας, Λογοθεραπείας,  Διαταραχών Επικοινωνίας – Φωνιατρικής. Στην Κλινική αυτή εργάσθηκα έμμισθα, αρχικά ως ειδικευμένος ΩΡΛ/γος και στη συνέχεια ασκώντας καθήκοντα Επιμελητού στο Χειρουργείο.

Ιδιαίτερα δε εξασκήθηκα στον τομέα της Μικροχειρουργικής και Πλαστικής των Ώτων και σε σύντομο χρονικό διάστημα ο διευθυντής μου μου ανέθεσε  καθήκοντα αυτόνομου (1ου) χειρουργού για την εκτέλεση πληθώρας βαρέων επεμβάσεων του μέσου ωτός καθώς και αναβολεκτομών, που πραγματοποίησα με απόλυτη επιτυχία και με εξαιρετικά ακουολογικά αποτελέσματα.

Επιπλέον είχα την δυνατότητα να γνωρίσω και διενεργήσω ο ιδιος τις πλέον σύγχρονες και εξειδικευμένες ενδοσκοπικές χειρουργικές τεχνικές στους τομείς της Ογκολογίας της ειδικότητας και της Χειρουργικής των Παραρρινίων Κόλπων, όπως την Μικροσκοπική – Ενδοσκοπική Χειρουργική των Παραρρινίων και την Χειρουργική του Λάρυγγα με Λέιζερ.

Τέλος στο πιο πάνω χρονικό διάστημα είχα την ευκαιρία να αποκτήσω εμπεριστατωμένες  γνώσεις στο αντικείμενο των Διαταραχών Ακοής, Φώνησης και Ομιλίας και ιδιαίτερα στις στροβοσκοπικές διαγνωστικές μεθόδους της ειδικότητας, στις  λογοπεδικές εξεταστικές τεχνικές και στις ιατρικές συσκέψεις – συμβούλια πάνω σε θέματα Διαταραχών Επικοινωνίας.

Τον Οκτώβριο του 1995, φιλοξενήθηκα στην Ω.Ρ.Λ./κή Κλινική του Νοσοκομείου “Alfried Krupp” στο Essen (Δ/τής: Καθηγητής J. Heermann) και  παρακολούθησα τις δραστηριότητες της και ιδιαίτερα τις Τυμπανοπλαστικές με εξ΄ ολοκλήρου χόνδρινα μοσχεύματα, τεχνική επινοημένη από τον πιο πάνω Καθηγητή, που διενεργείται και διδάσκεται κατά παγκόσμια αποκλειστικότητα ως μέθοδος ρουτίνας μόνο στην συγκεκριμένη Κλινική, καθώς και Ενδορρινικές Δακρυοασκορρινοστομιές, επέμβαση στην οποία  η πιο πάνω κλινική υπερτερεί σε αριθμό επεμβάσεων και εμπειρία των υπολοίπων σε πανευρωπαϊκό επίπεδο.

Στις 6 Ιουνίου του 2000 εκλέχθηκα Λέκτορας της Ιατρικής Σχολής του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης στο γνωστικό αντικείμενο της «Ωτορινολαρυγγολογίας» του Τομέα Νευρικού Συστήματος και Αισθητηρίων Οργάνων.

Στις 25 Οκτωβρίου του 2000 ορκίσθηκα και ανέλαβα καθήκοντα στην πιο πάνω θέση.

Έκτοτε εργάσθηκα στην Πανεπιστημιακή Ωτορινολαρυγγολογική Κλινική του Γενικού Περιφερειακού Νοσοκομείου Αλεξανδρουπόλεως, προβαίνοντας στην λειτουργία των Εξωτερικών Ιατρείων, στην εκτέλεση εφημεριών και στην πραγματοποίηση τακτικών και επειγόντων χειρουργικών επεμβάσεων της ειδικότητας. Παράλληλα συνέχισα τη δραστηριότητα μου ως ελεύθερος επαγγελματίας στο ιδιωτικό μου ιατρείο.

Τον Μάιο του 2001 επισκέφθηκα εκ νέου και συμμετείχα στις δραστηριότητες της Κλινικής Ωτορινολαρυγγολογίας – Χειρουργική Κεφαλής και Τραχήλου – Πλαστικής Χειρουργικής Προσώπου και Χειρουργικής Λέιζερ – Διαταραχών Επικοινωνίας του Aκαδημαϊκού Εκπαιδευτικού Νοσοκομείου Trier  του Πανεπιστημίου του Mainz ενώ τον Νοέμβριο του 2005 επισκέφθηκα και συμμετείχα ως φιλοξενούμενος ιατρός  στις δραστηριότητες Ωτορινολαρυγγολογικής Κλινικής των Πανεπιστημιακών Κλινικών του Ulm.

Στις 1 Φεβρουαρίου 2002 με το υπ΄ αριθ. 100 / 1-2-02  Έγγραφο του Προέδρου του Γενικού  Περιφερειακού Νοσοκομείου Αλεξανδρουπόλεως «σε εφαρμογή των διατάξεων του άρθρου 11 παρ. 2 του Νόμου 2889/01» μου απαγορεύθηκε η παροχή κλινικού έργου στο πιο πάνω Νοσοκομείο.

Έκτοτε αυτό ασκείται ανελλιπώς μέχρι και σήμερα στο χώρο του ιδιωτικού μου Ιατρείου, όπου πέραν των τακτικών και επειγόντων περιστατικών που σε καθημερινή βάση εξετάζονται, πραγματοποιούνται επιπλέον – στα επιμέρους εργαστήρια του – και οι παρακάτω εξειδικευμένες εξετάσεις:

  • Πλήρης ακουολογικός έλεγχος βρεφών – νηπίων – παίδων και ενηλίκων καθώς και ενδελεχής  νευροωτολογικός έλεγχος – μελέτη προσθίου και οπισθίου λαβυρίνθου –με συσκευές ακουομετρίας, τυμπανομετρίας, ωτοακουστικών εκπομπών, ηλεκτρονυσταγμογραφίας και ακουστικών προκλητών δυναμικών (Εργαστήριο Ακουολογίας – Νευροωτολογίας),
  • Μικροσκοπικές και ενδοσκοπικές εξετάσεις  ώτων, ρινός – παραρρινίων, στόματος – φάρυγγα, και λάρυγγα- τραχείας (Εργαστήριο Ενδοσκοπήσεων).
  • Επιπλέον διενεργούνται υπό τοπική αναισθησία μικροεπεμβάσεις στην περιοχή κεφαλής και τραχήλου, ώτων, ρινός, στόματος – φάρυγγος, λάρυγγα, όπως βιοψίες, αφαιρέσεις μορφωμάτων, τοποθέτηση σωληνίσκων αερισμού μέσου ωτός, μυριγγοπλαστικές, ενδοτυμπανικές εγχύσεις γενταμυκίνης για την αντιμετώπιση της νόσου του Meniere, καθώς και συρρίκνωση ρινικών κογχών, αμυγδαλών και υπερώας – σταφυλής με την χρήση συσκευών ηλεκτροπηξίας, μονοπολικής και διπολικής διαθερμίας και ραδιοσυχνοτήτων (αντιμετώπιση ρογχοπάθειας – υπνικής άπνοιας), παρακεντήσεις ιγμορείων, ενδοσκοπική διάνοιξη των στομίων παραρρινίων κόλπων, ενδοστοματική αφαίρεση λίθων υπογνάθιου αδένα κ.λ.π.

Τέλος εκτελώ τις χειρουργικές επεμβάσεις  ρουτίνας της ειδικότητας (αδενοτομές, αμυγδαλεκτομές, πλαστικές του ρινικού διαφράγματος και κογχοπλαστικές, αφαιρέσεις καλοήθων και κακοήθων όγκων του λάρυγγα ενδολαρυγγικά – μικρολαρυγγοσκόπηση) καθώς και – με βάση την μετεκπαίδευση μου στο εξωτερικό και την συνεχιζόμενη μέχρι σήμερα διαρκή μετεκπαίδευση μου – ιδιαίτερες χειρουργικές επεμβάσεις στο Ιατρικό Κέντρο Θράκης. Μεταξύ αυτών περιλαμβάνονται :

  • Βελτιωτικές της ακοής ωτοχειρουργικές επεμβάσεις όπως τυμπανοπλαστικές όλων των τύπων, οσταριοπλαστικές με αυτομοσχεύματα και συνθετικά – τεχνητά μοσχεύματα, μαστοειδεκτομές , αναβολεκτομές, κ.λ.π.
  • Μικροσκοπικές – ενδοσκοπικές ενδορρινικές επεμβάσεις των παραρρινίων κόλπων
  • Λειτουργικές και αισθητικές επεμβάσεις πλαστικής προσώπου, όπως ανοικτές και κλειστές ρινοπλαστικές, πλαστική αφεστώτων ώτων, αφαιρέσεις μορφωμάτων προσώπου με πλαστική αποκατάσταση με διάφορων τύπων κρημνούς κ.λ.π.
  • Χειρουργική σιελογόνων αδένων, όπως παρωτιδεκτομές και αφαιρέσεις υπογναθίων και υπογλώσσιων αδένων καθώς και επεμβάσεις στο τράχηλο.

Η πιο πάνω χειρουργική δραστηριότητα συνεχίζεται και μετά το πέρας της λειτουργίας του Ιατρικού Κέντρου Θράκης (2011) μέχρι και σήμερα σε μεγάλες ιδιωτικές κλινικές της Θεσσαλονίκης.

4. Dr. Μ. Ι. Βαφειάδης – Διδακτικό Έργο & Εκπαιδευτική Δραστηριότητα

Το εκπαιδευτικό έτος 1986-87 συμμετείχα ενεργά, ως διδάσκων, στις εκπαιδευτικές και μετεκπαιδευτικές δραστηριότητες της Πανεπιστημιακής Χειρουργικής Κλινικής και του Χειρουργικού Τομέα του Γενικού Περιφερειακού Νοσοκομείου Αλεξανδρούπολης. Το ίδιο έτος παρουσίασα στα μετεκπαιδευτικά μαθήματα της Κλινικής  θέματα με επίκεντρο τους  Σιελογόνους Αδένες (Ανατομία, Φυσιολογία, Ιστολογία και Ιστοπαθολογία αυτών, Νόσους και Κατάταξη αυτών, Χειρουργική αυτών καθώς και Ογκολογία αυτών).

Το εκπαιδευτικό έτος 1987-88 δίδαξα στους μαθητές της Μέσης Τεχνικής και Επαγγελματικής Νοσηλευτικής Σχολής (Μ.Τ.Ε.Ν.Σ.) του Γενικού Περιφερειακού Νοσοκομείου Αλεξανδρούπολης το μάθημα της Ωτορινολαρυγγολογίας.

Κατά τα εκπαιδευτικά έτη από 1988-89 έως και 1991-92 και στα πλαίσια της ειδίκευσής μου στην Ω.Ρ.Λ/γία στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων, έλαβα μέρος σε όλες τις επιστημονικές συγκεντρώσεις – βιβλιογραφική ενημέρωση της Κλινικής, παρουσίασα πολλά επίκαιρα θέματα της ειδικότητας, καθώς και νεότερα βιβλιογραφικά δεδομένα, συνέβαλλα στην άσκηση των φοιτητών στην Ω.Ρ.Λ/γία στα Εξωτερικά Ιατρεία, στους θαλάμους νοσηλείας ασθενών και στις εφημερίες και είχα ευθύνη στην εκπαίδευση νεοτέρων ειδικευόμενων συναδέλφων, τόσο στις πιο πάνω δραστηριότητες της Κλινικής όσο και στο Χειρουργείο, σε επεμβάσεις που ήδη είχα  εμπειρία είτε υπό τοπική είτε υπό γενική αναισθησία.

Το εκπαιδευτικό έτος 1992 – 1993 και στο πλαίσιο της υπηρεσίας μου ως Ω.Ρ.Λ/γου στο 216 ΚΙ.Χ.Ν.Ε.  συμμετείχα ενεργά στις επιστημονικές συναντήσεις μεταξύ των ειδικών ή μη συναδέλφων των διαφόρων τμημάτων του Νοσοκομείου, πάνω σε θέματα επείγουσας Ιατρικής – Τραυματολογίας. Συνέβαλλα  στην εκπαίδευση του Νοσηλευτικού μόνιμου και μη προσωπικού του νοσοκομείου καθώς και  των υπολοίπων μονίμων ή εφέδρων στελεχών του, διδάσκοντας την κλινική εικόνα σε συνήθη επείγοντα προβλήματα της ειδικότητας, την πρώτη αντιμετώπιση τους και την απλή Τραυματολογία Κεφαλής και Τραχήλου. Τέλος είχα την ευθύνη εκπαίδευσης Οπλιτών Ιατρών άνευ ειδικότητας τόσο στα Εξωτερικά Ιατρεία όσο και στο Χειρουργείο, στα πλαίσια της εκπαίδευσης τους κατά περιόδους  σε όλα τα χειρουργικά τμήματα του Νοσοκομείου.

Κατά τη διάρκεια της παραμονής μου στη Γερμανία, τα έτη 1994 και 1995, είχα την ευκαιρία να εκπαιδεύσω φοιτητές του Πανεπιστημίου του Mainz τόσο στα διάφορα τμήματα της Κλινικής, όσο και στην υποχρεωτική άσκησή τους στα Χειρουργεία, για την εκμάθηση  χειρουργικών επεμβάσεων μικρής βαρύτητας. Τέλος, έχοντας καθήκοντα Επιμελητού, εκπαίδευσα ειδικευόμενους ιατρούς της Κλινικής τόσο στο Εργαστήριο Κροταφικών Οστών όσο και στο Χειρουργείο σε σειρά διαφόρων ειδών χειρουργικών επεμβάσεων της Ω.Ρ.Λ/γίας.

Το ακαδημαϊκό έτος 1997 – 1998 δίδαξα στους φοιτητές του 2ου και 3ου εξαμήνου του ιατρικού τμήματος του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης κεφάλαια του μαθήματος της Ανατομίας και πιο συγκεκριμένα τις ενότητες Οστεολογία, Μυολογία, Νεύρα & Αγγεία της Κεφαλής και Τραχήλου, το Αναπνευστικό Σύστημα, το Ανώτερο Πεπτικό, καθώς και τα Αισθητήρια Όργανα (ούς, ρίς, οθφαλμούς, γλώσσα και δέρμα).

Κατά την διάρκεια της θητείας μου ως Λέκτορα της Ιατρικής Σχολής του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης στο γνωστικό αντικείμενο της «Ωτορινολαρυγγολογίας» του Τομέα Νευρικού Συστήματος και Αισθητηρίων Οργάνων και μετέπειτα του Χειρουργικού Τομέα συμμετέχω από το 2000 μέχρι και σήμερα στην από έδρας διδασκαλία του μαθήματος της Ωτορινολαρυγγολογίας, τις ώρες που προβλέπονται από το ωρολόγιο πρόγραμμα του Τμήματος Ιατρικής του Δ.Π.Θ., μετά ανάθεση του αναλογούντος εκπαιδευτικού έργου από τον εκάστοτε Διευθυντή της Πανεπιστημιακής Ω.Ρ.Λ/κης Κλινικής, αρχικά τον Αν. Καθηγητή κ. Σιμάσκο Νικόλαο και μετέπειτα τον Αν. Καθηγητή κ. Βασίλειο Δανιηλίδη, καθώς και στην διεξαγωγή των εκάστοτε εξετάσεων του μαθήματος της Ωτορινολαρυγγολογίας.

Επιπροσθέτως μετά ανάθεση από τον εκάστοτε Διευθυντή της Πανεπιστημιακής Ω.Ρ.Λ/κης Κλινικής, πραγματοποιώ μέχρι και σήμερα φροντιστηριακά μαθήματα και ασκήσεις στο γνωστικό αντικείμενο της Ωτορινολαρυγγολογίας για τους φοιτητές του Ε΄ έτους και μετέπειτα, μετά την αλλαγή του προγράμματος σπουδών του Ιατρικού Τμήματος του Δ.Π.Θ. του Δ΄ έτους του Τμήματος Ιατρικής.

Ακόμη καθοδήγησα και επέβλεψα καθ΄ ολοκληρία στην προετοιμασία, (θεματολογία, επιμέρους περιεχόμενο της κάθε μίας ενότητας και τρόπο παρουσίασης), τόσο σε  φοιτητές του  Δ.Π.Θ. όσο και σε ειδικευομένους συνάδελφους της Γενικής Ιατρικής, επιστημονικών ανακοινώσεων και στρογγύλης τράπεζας σε Συνέδρια τους, εισάγοντας τους έτσι την ακαδημαϊκή δραστηριότητα

Τέλος,  κατά τον χρόνο υπηρεσίας μου ως Λέκτορα με άσκηση κλινικού έργου στο Γενικό Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης είχα την ευκαιρία να εκπαιδεύσω τόσον φοιτητές όσον και ειδικευομένους ιατρούς είτε της Ωτορινολαρυγγολογίας είτε της ειδικότητος της Γενικής Ιατρικής – που ασκούνται στα πλαίσια της εκπαίδευσης τους και στο γνωστικό αντικείμενο της Ωτορινολαρυγγολογίας –  τόσο στα Εξωτερικά Ιατρεία όσο και στο Χειρουργείο. Επέτυχα έτσι να «προσηλυτίσω»πολλούς φοιτητές μου να ακολουθήσουν την ειδικότητα της Ωτορινολαρυγγολογίας και μάλιστα πολλοί εξ΄ αυτών και μάλιστα μετά δικές μου προσωπικές συστάσεις να συνεχίσουν με μεγάλη επιτυχία την εκπαιδεύση – μετεκπαίδευση τους στην «βαρεία» χειρουργική της ειδικότητας στο εξωτερικό.

5. Dr. Μ. Ι. Βαφειάδης – Μετεκπαιδεύσεις

5.1 Μετεκπαίδευση ως Εκπαιδευόμενος

5.1.1 Μετεκπαίδευση στο Εξωτερικό

Τον Ιανουάριο και Φεβρουάριο του 1994, μετέβην στη Γερμανία, όπου  επισκέφθηκα για σύντομο χρονικό διάστημα σαν βοηθός το Τμήμα “Ωτορινολαρυγγολογίας – Χειρουργικής Κεφαλής και Τραχήλου – Πλαστικής Χειρουργικής – Διαταραχών Επικοινωνίας” του Ακαδημαϊκού Εκπαιδευτικού Νοσοκομείου Trier του Πανεπιστημίου του Mainz “Mutterhaus der Borromaeerinnen”  (Krankenanstalt Mutterhaus der Borromaeerinnen – Akademisches Lehrkrankenhaus der Universitaets Mainz – Abtlg. fuer Hals-,Nasen-,Ohrenkranheiten Kopf- und Halschirurgie, Plastische Operationen, Kommunikationsstoerungen. Δ/της: Καθηγητής J. Gosepath. 21.01 – 03.02.1994).

Από τον Μάιο του 1994 έως και τον Οκτώβριο του 1995, μετεκπαιδεύτηκα στη Γερμανία, στην Κλινική Ωτορινολαρυγγολογίας – Πλαστικής Χειρουργικής Προσώπου και Χειρουργικής Λέιζερ – Διαταραχών Επικοινωνίας του Aκαδημαϊκού Εκπαιδευτικού Νοσοκομείου Trier  του Πανεπιστημίου του Mainz “Mutterhaus der Borromaeerinnen” (Krankenanstalt Mutterhaus der Borromaeerinnen – Akademisches Lehrkrankenhaus der Universitaets Mainz – Klinik fuer HNO – Plastische Operationen, Gesichts- und Laserchirurgie, Kommunikationsstoerungen. Δ/τής: Καθηγητής J. Gosepath και κατόπιν Εντεταλμένος Καθηγητής F. P. Schwerdtfeger. 11.05.1994 – 31.10.1995 ) στα αντικείμενα:

  • Μικροχειρουργική των Ώτων
  • Πλαστική  Χειρουργική Προσώπου
  • Μικροσκοπική – Ενδοσκοπική Χειρουργική των Παραρρινίων Κόλπων
  • Χειρουργική του Λάρυγγα με Λέιζερ
  • Ογκολογία
  • Διαταραχές Επικοινωνίας (Διαταραχές Ακοής, Φώνησης και Ομιλίας),  Φωνιατρική,  Παιδοακουολογία
  • Ενδοσκοπήσεις

Τον Οκτώβριο του 1995 επισκέφθηκα ως φιλοξενούμενος ιατρός την Ωτορινολαρυγγολογική Κλινική του Νοσοκομείου Alfried Krupp του Essen της Γερμανίας για εκπαίδευση στην Τυμπανοπλαστική με χόνδρινα μοσχεύματα και στην Ενδορρινική Δακρυοασκορρινοστομία. (Alfried Krupp Krankenhaus, Hals- Nasen- Ohren- Klinik. Essen.Δ/της: Καθηγητής J. Heermann. 04 – 06.10.1995).

Τον Μάιο του 2001 και για 1 εβδομάδα, παρακολούθησα εκ νέου ως φιλοξενούμενος ιατρός τις δραστηριότητες της Ωτορινολαρυγγολογικής Κλινικής του Ακαδημαϊκού Εκπαιδευτικού Νοσοκομείου Trier του Πανεπιστημίου του Mainz “Mutterhaus der Borromaeerinnen” (Krankenanstalt Mutterhaus der Borromaerinnen Trier Akademisches Lehrkrankenhaus der Johannes Universitaet Mainz HNO-Abteilung , Δ/τής: F. P. Schwerdtfeger. 25.05 – 01.06.2001).

Τον Νοέμβριο του 2005 και για 1 εβδομάδα, παρακολούθησα ως φιλοξενούμενος ιατρός τις δραστηριότητες της Ωτορινολαρυγγολογικής Κλινικής των Πανεπιστημιακών Κλινικών του Ulm (UniversitaetsKlinikum Ulm HNOKlinik. Δ/της: Καθηγητής G. Rettinger. 21-25.11.2005). H πιο πάνω Κλινική εξειδικεύεται στην έρευνα και εκτέλεση Επανορθωτικής Πλαστικής Χειρουργικής Προσώπου καθώς και στην Λειτουργική Ρινοχειρουργική (ανοικτές και κλειστές λειτουργικές ρινοπλαστικές κ.λ.π.).

Τον Οκτώβριο του 2011, τον Μάρτιο του 2012 και τον Ιούλιο του 2012 και παράλληλα με την συμμετοχή μου σε μετεκπαιδευτικά σεμινάρια  Υπερήχων της Πανεπιστημιακής Ωτορινολαρυγγολογικής Κλινικής του Erlangen του Πανεπιστημίου Νυρεμβέργης, παρακολούθησα ως φιλοξενούμενος ιατρός και τις δραστηριότητες του Τμήματος Υπερηχοτομογραφίας Κεφαλής και Τραχήλου της πιο πάνω κλινικής συμμετέχοντας ενεργά και εκτελώντας ο ίδιος αυτόνομα υπερηχογραφήματα της ειδικότητας της Ωτορινολαρυγγολογίας.

Ακολούθως τον Ιούνιο του 2013 και κατόπιν εξετάσεων του Υπουργείου Υγείας έλαβα από αυτό, σύμφωνα  με την υπ΄ αρ. πρωτ. Υ7α/ΓΠ. 44636 σχετ. 42992, την άδεια εκτέλεσης υπερηχογραφημάτων για την Ωτορινολαρυγγολογία.

5.1.2 Μετεκπαίδευση – παρακολούθηση σεμιναρίων στην Ελλάδα σε εξειδικευμένα θέματα της Ω.Ρ.Λ/γιας

  1. Ειδικό Μετεκπαιδευτικό Σεμινάριο “Φλεγμονώδεις και Αλλεργικές Παθήσεις Ρινός και Παραρρινίων Κόλπων”. 5 Σεπτεμβρίου – 27 Σεπτεμβρίου 1990. Βόλος.
  2. Σεμινάριο Ρινοχειρουργικής (Λειτουργική και Αισθητική Χειρουργική Ρινός – Σύχρονες Τεχνολογικές Εφαρμογές στην Μικροχειρουργική των Παραρρινίων). 28 – 30 Μαίου 1998. Αθήνα.
  3. 3ο ΩΡΛ Σεμινάριο Περιφερειακού Γενικού Νοσοκομείου Νίκαιας – Πειραιά με θέματα α) Κοχλιακά Εμφυτεύματα, β) Εμφυτεύματα Μέσου Ωτός και γ) Συγγενείς Διαμαρτίες Ωτός. 19 Σεπτεμβρίου 1998. Αθήνα.
  4. 11o Μετεκπαιδευτικό Σεμινάριο Ωτορινολαρυγγολογίας Κεφαλής και Τραχήλου, 6-8 Νοεμβρίου 1998, Ιωάννινα.
  5. 1η Επιστημονική Συνάντηση των Πανεπιστημιακών Κλινικών του Νοσοκομείου ΑΧΕΠΑ. 28 Νοεμβρίου 1998. Θεσσαλονίκη.
  6. Μετεκπαιδευτικό Σεμινάριο Ωτοχειρουργικής. 24 – 26 Φεβρουαρίου 1999. Αθήνα.
  7. Μετεκπαιδευτικό Σεμινάριο Ακουολογίας και Ωτοχειρουργικής. 7 – 8 Μαίου 1999. Θεσσαλονίκη.  
  8. Ενδοσκοπική Διάγνωση και Χειρουργική των Παραρρινίων Κοιλοτήτων (Endoscopic Diagnosis and Surgery of the Paranasal Sinuses). 17 – 18 Σεπτεμβρίου 1999. Αθήνα.
  9. 1o Σεμινάριο Σαντορίνης «Νεότερες Εξελίξεις στην Ωτορινολαρυγγολογία Χειρουργική  Κεφαλής και Τραχήλου 2000, 4-6 Μαΐου 2000, Σαντορίνη.
  10. 2o Μεταπτυχιακό Σεμινάριο «Τα μυστικά του ροχαλητού», 15-16 Ιουλίου , Λουτράκι Κορινθίας.
  11. 5ο Διεθνές ΩΡΛ Σεμινάριο Π.Γ.Ν. Νίκαιας – Πειραιά, 7-8 Οκτωβρίου 2000, Αθήνα.
  12. 12o Μετεκπαιδευτικό Σεμινάριο Ωτορινολαρυγγολογίας, 24-26 Νοεμβρίου 2000, Κιμμέρια Ξάνθης.
  13. 14ο Σεμινάριο Πανελλήνιας Εταιρείας Ωτορινολαρυγγολογίας  – Χειρουργικής Κεφαλής και Τραχήλου, 8-10 Νοεμβρίου 2002, Καρδίτσα.
  14. 15ο Σεμινάριο Πανελλήνιας Εταιρείας Ωτορινολαρυγγολογίας  – Χειρουργικής Κεφαλής και Τραχήλου, 4-6 Απριλίου 2003, Καρπενήσι.
  15. Σεμινάριο Πλαστικής Χειρουργικής Προσώπου – Βασικές Τεχνικές στην Χειρουργική Mαλακών Μορίων με πρακτική εξάσκηση – Workshop, 21 Ιουνίου 2003, Αθήνα.
  16. 14ο Μετεκπαιδευτικό Σεμινάριο με Διεθνή συμμετοχή, Πανελλήνιας Ιατρικής Εταιρείας Ακουολογίας – Νευροωτολογίας, 11-12 Δεκεμβρίου 2004, Αθήνα.
  17. 1ο Σεμινάριο Ρινοχειρουργικής, 29-30 Οκτωβρίου 2004, Αλεξανδρούπολη.
  18. 16o Μετεκπαιδευτικό Σεμινάριο Ωτορινολαρυγγολογίας, 18-20 Μαρτίου 2005, Αλεξανδρούπολη.
  19. 2ο Μετεκπαιδευτικό Σεμινάριο Ρινοχειρουργικής & Ωτοπλαστικής, 6-8 Οκτωβρίου 2006, Αλεξανδρούπολη.
  20. 17o Μετεκπαιδευτικό Σεμινάριο Ωτορινολαρυγγολογίας και Γάλλο-Ελληνική Ωτορινολαρυγγολογική Ένωση, 10-12 Νοεμβρίου 2006, Ιωάννινα.
  21. 1ο Laser Χειρουργικό Course. Π.Γ.Ν. Ελευσίνας «Θριάσιο», 25 – 27 Σεπτεμβρίου 2008.
  22. 10ο μετεκπαιδευτικό Σεμινάριο ΩΡΛ Αλλεργάς, Ανοσολογίας και Ρογχοπαθειών, 7 – 9 Νοεμβρίου, 2008, Βόλο.
  23. Φροντιστηριακή μάθημα ΩΡΛ αλλεργικές παθήσεις (διάγνωση – θεραπεία) στα πλαίσια του 16ου Πανελλήνιου Συνέδριου Ωτορινολαρυγγολογίας – Χειρουργικής Κεφαλής και Τραχήλου, 1 – 4 Δεκεμβρίου 2011, Αθήνα.
  24. 24o Μετεκπαιδευτικό Σεμινάριο Ωτορινολαρυγγολογίας Κεφαλής και Τραχήλου, 12 – 14 Οκτωβρίου 2018, Λουτράκι.

5.1.3 Μετεκπαίδευση – παρακολούθηση διεθνών σεμιναρίων σε εξειδικευμένα θέματα της Ω.Ρ.Λ/γιας

  1. 9ο Σεμινάριο Στροβοσκόπισης του Homburg. 23 Ιουνίου – 25 Ιουνίου 1994. Universitaetskliniken des Saarlandes, Klinik und Poliklinik fuer Hals- Nasen- Ohrenkrankheiten. Homburg.
  2. Σεμινάριο Χειρουργικής Μέσου Ωτός και Παρωτίδος.   29  Σεπτεμβρίου –         1 Οκτωβρίου 1994. Universitaet Rostock, Hals- Nasen- Ohrenklinik und Poliklinik “Otto Koerner”. Rostock.
  3. 31o Χειρουργικό Σεμινάριο. 5 Δεκεμβρίου – 8 Δεκεμβρίου 1994. Universitaets- Hals- Nasen- Ohren- Klinik und Poliklinik Tübingen. Tübingen.
  4. Σεμινάριο Μέσων Πρώτων Βοηθειών σε Καρδιακή και Κυκλοφορική Ανακοπή. 13 Μαρτίου 1995. Zentralverband der Aertzte fuer Naturheilverfahren. Freudenstadt.
  5. 2 κύκλοι Σεμιναρίων Αντιμετώπισης – Θεραπείας Νευραλγιών, Ιατρείο Πόνου. 14 και 17 Μαρτίου 1995. Zentralverband der Aertzte fuer Naturheilverfahren. Freudenstadt.
  6. Βασικό και Προχωρημένο Σεμινάριο στις Σύγχρονες Τεχνικές της Ρινοπλαστικής. 12 και 13 Οκτωβρίου 1995. Department of Otorhinolaryngology, Head and Neck Surgery, Academic Medical Center of the University of Amsterdam. Amsterdam.
  7. Σύγχρονη Ρινοπλαστική Rhinoplasty Update. 24 Νοεμβρίου – 26 Νοεμβρίου 1997. Univercity College London. Institute of Laryngology & Otology and Royal College of Surgeons. London.
  8. Χειρουργικό Εργαστήριο Ρινοπλαστικής με Ανατομικά Παρασκευάσματα (Surgical Workshops using Anatomical Projection – Rhinoplasty). 26 Νοεμβρίου 1997. The Royal College of Surgeons of England. London.
  9. XIIIth International Course on Endoscopic Surgery of the Paranasal Sinuses, 21-25 August, Brussels – Cologne.
  10. Στα πλαίσια του72. Jahresversamlung der Deutschen Gesellschaft für Hals-Nasen-Ohren-Heilkunde, Kopf -und Hals-Chirurgie e.V., 23-27 Mai 2001, Hamburg.
    1. Vordere Schädelbasis 24/5/2001.
    2. Laseranwendungen im HNO-Bereich bei gutartigen und bösartigen Erkrankungen 25/5/2001.
    3. Riech- und Schmeckstoerungen- Klinisch orientierte Demonstrationen 26/5/2001.
  11. Jahrestagung der Deutschen Akademie fuer HNO- Heilkunde, Kopf -und Hals-Chirurgie,11 und 12 Mai 2002, Baden-Baden.
    1. Einführung in das ambulante Tinnitusbewaeltigungstaining.
    2. Funktionell – Aesthetische Rhinoplastik
    3. Mikrochirurgischer Septumdeviationverschluss
    4. Parotis – Chirurgie – eine besondere Herausforderung
  12. Jahrestagung der Deutschen Akademie fuer HNO- Heilkunde, Kopf -und Hals-Chirurgie,31 Mai und 1 Juni 2003, Dresden.
    1. Nebenhöhlenchirurgie – Technik, Tipps u. Tricks.
    2. Endonasale Dakryozystorhinostomie.
    3. Stirnhöhlenchirurgie – Das Fuldaer Konzept.
    4. Grundlagen der Hoergeraeteversorgung fuer die Facharzt-Prüfung
  13. Jahrestagung der Deutschen Akademie für HNO- Heilkunde, Kopf -und Hals-Chirurgie,22 und 23 Mai 2004, Bad Reichenhall.
    1. Endoskopische Traennenwegchirurgie.
    2. Riechen und Schmecken.
    3. Nachsorge der endonasal – microskopischen Pansinusoperation.
    4. Dissektionskurs Unterlappen.
    5. Tympanoplastik uns Strapedektomie heute.
    6. Welche Vestibularistest wann?
  14. Jahrestagung der Deutschen Akademie für HNO- Heilkunde, Kopf -und Hals-Chirurgie,27 und 28 Mai 2006, Mannheim.
    1. Was tun bei Schwindel? Interaktiver fallbasierten Kurs mit praktischen Übungen.
    2. Differenzialdiagnose Schwindel.
    3. Diagnostik und Therapie des Morbus Μeniere.
    4. Grundlagen der Hoergeraeteversorgung.
    5. Endoskopische Nasenhöhlenchirurgie. –Technique, Tipps und Tricks.
  15. Ηennig – Symposium. Der Gleichgewichtssinn Neues auf Forschung und Klinik mit praktischer Übungen. 17-19 November 2006 , Berlin.
  16. 34th Course Functional-Aesthetic Nasal Surgery. Advanced Course – 13th Course in Ulm – March 8-10, 2007
  17. A – und B- Scan – Sonographie der Kopf – Hals – Bereich,   Grundkurs (Teil I), Erlangen, 15 – 16.10.2011
  18. A – und B- Scan – Sonographie der Kopf – Hals – Bereich,   Aufbaukurs (Teil II), Erlangen, 10 – 11.03.2012
  19. Farbdopplersonographie im Kopf-Hals-Bereich inclusive der hirnversorgenden Gefaessen, Erlangen, 13.07.2012
  20. A – und B- Scan – Sonographie der Kopf – Hals – Bereich,   Abschlusskurs (Teil III), Erlangen, 14 – 15.07.2012
  21. Jahrestagung der Deutschen Akademie fuer HNO- Heilkunde, Kopf -und Hals-Chirurgie, 14 Mai bis 16 Mai 2015, Berlin. Blepharoplastik und und rekonstruktive Lidchirurgie
  22. 16. Jahrestagung der Deutschen Akademie fuer HNO- Heilkunde, Kopf -und Hals-Chirurgie,24 Mai bis 1 27 Mai 2017, Erfurt. Schilddruesse und Nebenschilddruesse – Grundlegendes zur Diagnostik und operative Therapie

5.2 Μετεκπαίδευση ως Εκπαιδευτής

5.2.1 Ομιλίες

  1. 7ο Πανελλήνιο Συνέδριο Χειρουργικών Λοιμώξεων, 9-11 Νοεμβρίου 2001, Αλεξανδρούπολη.
  2. Σάββατο 10 Νοεμβρίου 2001 9.30-11.00 Στρογγυλή Τράπεζα – Οι Λοιμώξεις στις διάφορες Χειρουργικές Ειδικότητες. Ομιλία με θέμα « Οι Χειρουργικές λοιμώξεις στην Ωτορινολαρυγγολογία ».
  3. 3η Ημερίδα 492 γενικού Στρατιωτικού Νοσοκομείου. « Ίλιγγος », 9 Φεβρουαρίου 2002, Αλεξανδρούπολη.
  4. Γενικό Μέρος : Ίλιγγος. Ομιλία με θέμα « Περιφερικά αίτια ιλίγγου ».
  5. Τον Φεβρουάριο του 2002, στα πλαίσια των μετεκπαιδευτικών μαθημάτων της Πανεπιστημιακής Ορθοπεδικής Κλινικής του Γενικού Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Αλεξανδρούπολης. Ομιλία με θέμα « Ίλιγγος ».
  6. 17o Μετεκπαιδευτικό Σεμινάριο Ωτορινολαρυγγολογίας και Γάλλο-Ελληνική Ωτορινολαρυγγολογική Ένωση, 10-12 Νοεμβρίου 2006, Ιωάννινα.
  7. Στρογγυλή τράπεζα/table ronde/Otologie: Διάγνωση και αντιμετώπιση της νόσου του MeniereMaladie de Meniere: Diagnostic et traitement. Ομιλία  με θέμα « Συντηρητική / Φαρμακευρική αγωγή. Αρχές – Conservative / medicamenteuse traitement.Principes ».
  8. Επιστημονική Ημερίδα με διεθνή συμμετοχή. Θέμα Λαρυγγοφαρυγγική Παλινδρόμηση και Κλινικά Προβλήματα. 13 Σεπτεμβρίου 2008, Ιωάννινα  Στρογγυλή τράπεζα με θέμα «Έξω – οισοφαγικές εκδηλώσεις της ΓΟΠΝ: εμπειρίες και προβληματισμοί»
  9. Εισήγηση στα πλαίσια του εκπαιδευτικού προγράμματος των ειδικευομένων ιατρών του Γ.Ν. Ξάνθης με θέμα «Περιφερικά αίτια ιλίγγου», Τρίτη 25 Νοεμβρίου 2008, Ξάνθη
  10. Σύλλογος Γυναικείας Εθελοντικής προσφοράς « Ο Άγιος Νικόλαος». 4 Φεβρουρίου 2013, Αλεξανδρούπολη Ομιλία με θέμα: «Οι απλής παθήσεις της μύτης -ρινίτιδες – αίτια, συμπτώματα, αντιμετώπιση»
  11. Επιμορφωτική συνάντηση της Περιφερειακής Δ/σης Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης «Ενημερώνομαι και Σώζω» . 23 Ιανουαρίου 2019, Αλεξανδρούπολη με  θέματα: Επίσταξη – ρινορραγία, Απόφραξη ανώτερου αεραγωγού, Κύρια συμπτώματα κρανιοεγκεφαλικής διάσεισης

5.2.2 Προεδρεία

  1. 5th European Congress of Oto – Rhino- Laryngology Head and Neck Surgery, September 11-16, 2004 Rodos –  Kos Hellas.
  2. Pediatric sinusitis. Diagnosis and management.
  3. 11ο Επιστημονικό Συνέδριο Φοιτητών Ιατρικής Ελλάδος. 13 – 15 Μαΐου 2005. Αλεξανδρούπολη.
  4. Ελεύθερες ανακοινώσεις ΩΡΛ.

6. Dr. Μ. Ι. Βαφειάδης – Συγγραφική & Ερευνητική Δραστηριότητα

  1. Διδακτορική Διατριβή με θέμα: “Η Συμβολή της Ηλεκτροφυσιολογίας (Ακουομετρία των Ακουστικών Προκλητών Δυναμικών του Εγκεφαλικού Στελέχους) στη διάγνωση της Βαρηκοϊας από Ωτοσκλήρυνση” – Βαφειάδης Ι. Μαρίνος
  2. Συγγραφή διδακτικών σημειώσεων για το μάθημα της Ωτορινολαρυγγολογίας με τίτλο «Κλινική Ωτορινολαρυγγλογία» ως βοήθημα για τους φοιτητές της Ιατρικής του Δ.Π.Θ., που εγκρίθηκε και εκτυπώθηκε με την υπ΄ αριθ. 9-12-2003 απόφαση της Γενικής Συνέλευσης του Τμήματος .
  3. Συγγραφή και συμμετοχή σε συγγραφή ικανού αριθμού επιστημονικών εργασιών και ανακοινώσεων σε Συνέδρια και Περιοδικά στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Ενδεικτικά παρατίθενται ορισμένα άρθρα δημοσιευμένα στον ελληνικό ιατρικό περιοδικό τύπο:
    1. Ίλιγγος: από το σύμπτωμα στην νόσο – Βαφειάδης Ι. Μαρίνος, Νικηφορίδης Γ. Δημήτριος, Ιατρικές Ώρες – Ενημερωτική – Πολιτιστική έκδοση του Ιατρικού Συλλόγου Έβρου. Τεύχος 6ο. 2009 Απρίλιος; 46 – 48
    2. Ίλιγγος – Νικηφορίδης Γ. Δημήτριος, Βαφειάδης Ι. Μαρίνος, Ιατρική Ενημέρωση. Διμηνιαίο Περιοδικό Ιατρικού Συλλόγου Ξάνθης. 2009 Ιανουάριος – Φεβρουάριος; 9-14
    3. Ο χρυσός και η εξόρυξη του στο Πέραμα, στα σύνορα των Νομών Έβρου και Ροδόπης, μέρος πρώτο:
      Η εκμετάλλευση του στην αρχαιότητα – ιστορική αναδρομή. Ιατρικές Ώρες – Ενημερωτική – Πολιτιστική έκδοση του Ιατρικού Συλλόγου Έβρου. Τεύχος 11ο. 2014 Ιούλιος, 32 – 35
    4. Ο χρυσός και η εξόρυξη του στο Πέραμα, στα σύνορα των Νομών Έβρου και Ροδόπης, μέρος δεύτερο:
      Γενικά στοιχεία χημείας – ιδιότητες του χρυσού – προέλευση –τρόποι εξόρυξης και χρήση αυτού. Ιατρικές Ώρες – Ενημερωτική – Πολιτιστική έκδοση του Ιατρικού Συλλόγου Έβρου. Τεύχος 12ο. 2014 Μάιος, 34 – 37 – Βαφειάδης Ι. Μαρίνος
    5. Ο χρυσός και η εξόρυξη του στο Πέραμα, στα σύνορα των Νομών Έβρου και Ροδόπης, μέρος τρίτο: Επιπτώσεις της εξόρυξης χρυσού στο περιβάλλον, στην υγεία και στην κοινωνία. Ιατρικές Ώρες – Ενημερωτική – Πολιτιστική έκδοση του Ιατρικού Συλλόγου Έβρου. Τεύχος 13ο. 2015 Ιούνιος; 28 – 32 – Βαφειάδης Ι. Μαρίνος

Για τον πλήρη κατάλογο των Εργασιών και Δημοσιεύσεων, των Ανακοινώσεων σε Συνέδρια και των Ομιλιών του Dr. Μαρίνου Ι. Βαφειάδη, παρακαλούμε ανατρέξτε στα αντίστοιχα τμήματα του Ιστοτόπου  marinosvafiadis.gr/ .

 

7. Dr. Μ. Ι. Βαφειάδης – Συμμετοχές σε Επιστημονικές Εταιρίες

  1. Μέλος της Πανελλήνιας Εταιρείας Ωτορινολαρυγγολογίας- Χειρουργικής Κεφαλής & Τραχήλου.
  2. Μέλος της Εταιρείας Ωτορινολαρυγγολογίας- Χειρουργικής Κεφαλής & Τραχήλου Βορείου Ελλάδος.
  3. Μέλος της Πανγερμανικής Εταιρείας Ωτορινολαρυγγολογίας – Χειρουργικής Κεφαλής & Τραχήλου (Deutche Gesellschaft fuer Hals- Nasen- Ohren- Heilkunse Kopf- und Hals- Chirurgie).
  4. Μέλος της Κεντρικής Ένωσης των Ιατρών για την Θεραπευτική με Φυσικές Μεθόδους (Zentralverband der Aertzte fuer Naturheilverfahren. Stuttgart).
  5. Μέλος της Ευρωπαϊκής Ακαδημίας Πλαστικής Χειρουργικής Προσώπου (European Academy of Facial Plastic Surgery).
  6. Μέλος της Ευρωπαϊκής Ρινολογικής Εταιρείας (European Rhinologic Society).
  7. Ιδρυτικό μέλος της Ελληνικής Εταιρείας Πλαστικής Χειρουργικής Προσώπου (Ε.Ε.Π.Χ.Π.).

 

8. Dr. Μ. Ι. Βαφειάδης – Συμμετοχές σε Συνέδρια

 

8.1 Συμμετοχή σε ελληνικά Συνέδρια – Συμπόσια 

  1. XV Πανελλήνιο Συνέδριο Χειρουργικής. Οκτώβριος 1986. Θεσσαλονίκη.
  2. 1η Πανελλήνια Συνάντηση Χειρουργικής Χοληφόρων . Μάιος 1987. Αλεξανδρούπολη.
  3. 4ο Πανελλήνιο Συνέδριο Ωτορινολαρυγγολογίας- Χειρουργικής Κεφαλής & Τραχήλου. Σεπτέμβριος 1987. Αλεξανδρούπολη.
  4. 5ο Πανελλήνιο Συνέδριο Ωτορινολαρυγγολογίας- Χειρουργικής Κεφαλής & Τραχήλου. Νοέμβριος 1989. Αθήνα.
  5. 6ο Πανελλήνιο Συνέδριο Ωτορινολαρυγγολογίας- Χειρουργικής Κεφαλής & Τραχήλου.2ο Διεθνές Ακουολογικό Συνέδριο των Μεσογειακών χωρών. Οκτώβριος 1991. Θεσσαλονίκη.
  6. 7ο Πανελλήνιο Συνέδριο Ωτορινολαρυγγολογίας- Χειρουργικής Κεφαλής & Τραχήλου. Οκτώβριος 1993. Κρήτη.
  7. 8ο Πανελλήνιο Συνέδριο Ωτορινολαρυγγολογίας- Χειρουργικής Κεφαλής & Τραχήλου. Νοέμβριος 1995. Λεμεσός, Κύπρος.
  8. 8ο Συμπόσιο της Πανελλήνιας Εταιρείας Ωτορινολαρυγγολογίας- Χειρουργικής Κεφαλής & Τραχήλου. Μάιος 1996. Σάμος.
  9. 9ο Πανελλήνιο Συνέδριο Ωτορινολαρυγγολογίας- Χειρουργικής Κεφαλής & Τραχήλου. Οκτώβριος 1997. Ρόδος.
  10. 10ο Πανελλήνιο Συνέδριο Ωτορινολαρυγγολογίας – Χειρουργικής Κεφαλής & Τραχήλου. Οκτώβριος 1999. Καλαμάτα.
  11. Ημερίδα Στοματολογίας, 31 Μαρτίου 2001, Αλεξανδρούπολη.
  12. 11ο Πανελλήνιο Συνέδριο Ωτορινολαρυγγολογίας – Χειρουργικής Κεφαλής και Τραχήλου, 20-23 Ιουνίου 2001, Αθήνα.
  13. 7ο Πανελλήνιο Συνέδριο Χειρουργικών Λοιμώξεων, 9-11 Νοεμβρίου 2001, Αλεξανδρούπολη.
  14. 3η Ημερίδα 492 γενικού Στρατιωτικού Νοσοκομείου. « Ίλιγγος », 9 Φεβρουαρίου 2002, Αλεξανδρούπολη.
  15. 14ο Πανελλήνιο Συνέδριο Γενικής Ιατρικής, 8-12 Μαΐου 2002, Ηράκλειο Κρήτης
  16. 12ο Πανελλήνιο Συνέδριο Ωτορινολαρυγγολογίας – Χειρουργικής Κεφαλής και Τραχήλου, 8-12 Οκτωβρίου 2003, Θεσσαλονίκη.
  17. 11o Επιστημονικό Συνέδριο Φοιτητών Ιατρικής Ελλάδας, 13-15 Μαΐου 2005, Αλεξανδρούπολη.
  18. 13ο Πανελλήνιο Συνέδριο Ωτορινολαρυγγολογίας – Χειρουργικής Κεφαλής και Τραχήλου, 10 – 13 Νοέμβριου 2005, Αθήνα.
  19. 12o Επιστημονικό Συνέδριο Φοιτητών Ιατρικής Ελλάδας, 5- 7 Μαΐου 2006, Λάρισα.
  20. 13ο επιστημονικό Συνέδριο Φοιτητών Ιατρικής Ελλάδος και 1ο Διεθνές Forum Φοιτητών Ιατρικής και Νέων Ιατρών Ελλάδος, 20 – 22 Απριλίου 2007, Αθήνα
  21. 14ο Πανελλήνιο Συνέδριο Ωτορινολαρυγγολογίας – Χειρουργικής Κεφαλής και Τραχήλου, 15-18 Νοέμβριου 2007, Θεσσαλονίκη
  22. Επιστημονική Ημερίδα με διεθνή συμμετοχή. Θέμα Λαρυγγοφαρυγγική Παλινδρόμηση και Κλινικά Προβλήματα. 13 Σεπτεμβρίου 2008, Ιωάννινα 
  23. 15ο Πανελλήνιο Συνέδριο Ωτορινολαρυγγολογίας – Χειρουργικής Κεφαλής και Τραχήλου, 21 –25 Νοεμβρίου 2009, Creta Maris Κρήτη
  24. Ημερίδα με θέμα «Εκπαιδευτική Νοσηλευτική ΩΡΛ ημερίδα στην Ογκολογία Κεφαλής και Τραχήλου, 28 Φεβρουαρίου 2010, Θεσσαλονίκη
  25. 5η Επιστημονική Ημερίδα Σχιστιών με θέμα «Η αντιμετώπιση παιδιών και εφήβων με σχιστίες», 12 Νοεμβρίου 2011, Αλεξανδρούπολη.
  26. 16ο Πανελλήνιο Συνέδριο Ωτορινολαρυγγολογίας – Χειρουργικής Κεφαλής και Τραχήλου, 1 – 4 Δεκεμβρίου 2011, Αθήνα
  27. 17ο Πανελλήνιο Συνέδριο Ωτορινολαρυγγολογίας – Χειρουργικής Κεφαλής και Τραχήλου, 10 – 13 Οκτωβρίου 2013, Αλεξανδρούπολη
  28. Ημερίδα «Ενημέρωση – Ευαισθητοποίηση Κοινότητας σε θέματα Νεογνικής Βαρηκοΐας και Προγράμματος καθολικού ελέγχου, 9 Νοεμβρίου 2015, Αλεξανδρούπολη
  29. 19ο Πανελλήνιο Συνέδριο Ωτορινολαρυγγολογίας – Χειρουργικής Κεφαλής και Τραχήλου, 2 – 5 Νοεμβρίου 2017, Αθήνα
  30. 4ο Πανελλήνιο Συνέδριο Παθήσεων των Σιελογόνων Αδένων, 28 – 29 Σεπτεμβρίου, 2018 Θεσσαλονίκη.
  31. 20ο Πανελλήνιο Συνέδριο Ωτορινολαρυγγολογίας – Χειρουργικής Κεφαλής και Τραχήλου, 24 – 27 Οκτωβρίου 2020, Λάρισα

8.2 Συμμετοχή σε Διεθνή Συνέδρια – Συμπόσια

  1. 4th Italien-Greek- Yugoslav Congress of Otorhinolaryngology, Head and Neck Surgery.Ιούνιος Πόρτο Καρρά, Χαλκιδική.
  2. 88. Ärztlichen Fortbildungskongresses des Zentralverbandes der Ärzte für Naturheilverfahren. Μάρτιος 1995. Freudenstadt.
  3. 3rd Congress of European Federation of Otorhinolaryngological Societes (EUFOS). Ιούνιος 1996. Budapest.
  4. 68. Jahresversammlung der Deutschen Gesellschaft für HNO- Heilkunde, Kopf- und Hals- Chirurgie. Μάιος 1997. Nürnberg.
  5. 1st International Conference on Snoring and Sleep Apnea & 1st Panhellenic Congress on Sleep Research. Μάιος Αθήνα.
  6. Care of the Professional Voice and Phonomicrosurgery. Σεπτέμβριος Αθήνα.
  7. 25 Jahre HNO – Klinik Tier. Νοέμβριος Trier – Γερμανία.
  8. 6th International Forum of Otorhinolaryngology. Οκτώβριος Σάμος.
  9. 1st Berlin Summit Symposium on Rhinoplasty. Απρίλιος Berlin – Γερμανία.
  10. 3rd International Congress on Ambulatory Surgery. Απρίλιος Venice – Iταλία.
  11. International Meeting of the European Academy of Facial Plastic Surgery, 15-17 September 2000, Thessaloniki.
  12. 72. Jahresversamlung der Deutschen Gesellschaft für Hals-Nasen-Ohren-Heilkunde, Kopf -und Hals-Chirurgie e.V., 23-27 Mai 2001, Hamburg.
  13. 5th International Conference on Pediatric ORL, 8-11 July 2001, Graz Austria.
  14. Symposium of “New Advances in Otology”, 8-9 September 2001, Edirne, Turkey.
  15. ΧVIIth World congress of the International Federation of Oto – Rhino – Laryngological Societies (IFOS), 28 September – 3 October 2001, Cairo, Egypt.
  16. Deutsch –Österreichischer HNO-Kongress 2002, 73. Jahresversamlung der Deutschen Gesellschaft für Hals-Nasen-Ohren-Heilkunde, Kopf -und Hals-Chirurgie e.V. & Österreichische Gesellschaft für Hals-Nasen-Ohrenheilkunde, Kopf -und Hals-Chirurgie, 8-12 Mai 2002, Baden-Baden.
  17. 74. Jahresversamlung der Deutschen Gesellschaft für Hals-Nasen-Ohren-Heilkunde, Kopf -und Hals-Chirurgie e.V., 28 Mai – 1 Juni 2003, Dresden.
  18. 6th International Conference on Pediatric Orl. 16-19 May 2004 Athens Greece.
  19. 75. Jahresversamlung der Deutschen Gesellschaft für Hals-Nasen-Ohren-Heilkunde, Kopf -und Hals-Chirurgie e.V., 19-23 Mai 2004, Bad Reichenhall.
  20. 5th European Congress of Oto – Rhino- Laryngology Head and Neck Surgery, September 11-16, 2004 Rodos – Kos Hellas.
  21. 77. Jahresversamlung der Deutschen Gesellschaft für Hals-Nasen-Ohren-Heilkunde, Kopf -und Hals-Chirurgie e.V., 24-28 Mai 2006, Mannheim.
  22. 78. Jahresversamlung der Deutschen Gesellschaft für Hals-Nasen-Ohren-Heilkunde, Kopf -und Hals-Chirurgie e.V., 16-20 Mai 2007, München.
  23. 22nd Congress of the European Rhinologic Society. 27th International Symposium of Infection and Allergy of the Nose, 15 – 19 June 2008, Crete, Greece.
  24. 80. Jahresversamlung der Deutschen Gesellschaft für Hals-Nasen-Ohren-Heilkunde, Kopf -und Hals-Chirurgie e.V., 19-23 Mai 2009, Rostock
  25. 81. Jahresversamlung der Deutschen Gesellschaft für Hals-Nasen-Ohren-Heilkunde, Kopf -und Hals-Chirurgie e.V., 19-23 Mai 2010, Wiesbaden
  26. 82. Jahresversamlung der Deutschen Gesellschaft für Hals-Nasen-Ohren-Heilkunde, Kopf -und Hals-Chirurgie e.V., 19-23 Mai 2011, Freiburg
  27. 83. Jahresversamlung der Deutschen Gesellschaft für Hals-Nasen-Ohren-Heilkunde, Kopf -und Hals-Chirurgie e.V., 19-23 Mai 2012, Mainz
  28. Trierer HNO Workshop 2014 “Tracheostoma und Stimmprothesen”, 5 – 6 Dezember 2014, Trier.
  29. 86. Jahresversamlung der Deutschen Gesellschaft für Hals-Nasen-Ohren-Heilkunde, Kopf -und Hals-Chirurgie e.V., 19-23 Mai 2015, Berlin
  30. 88. Jahresversamlung der Deutschen Gesellschaft für Hals-Nasen-Ohren-Heilkunde, Kopf -und Hals-Chirurgie e.V., 19-23 Mai 2017, Erfurt
  31. 90. Jahresversamlung der Deutschen Gesellschaft für Hals-Nasen-Ohren-Heilkunde, Kopf -und Hals-Chirurgie e.V., 19-23 Mai 2019, Berlin

9. Dr. Μ. Ι. Βαφειάδης – Οργανωτική Δραστηριότητα

Αποτέλεσμα της δραστηριότητας μου στο χώρο του 216  ΚΙ.Χ.Ν.Ε., όπου υπηρέτησα μέχρι την απόλυση μου από τον Στρατό, όπου ανέλαβα για 6 μήνες τη Διεύθυνση της στερούμενης ειδικού ιατρού Ω.Ρ.Λ/κής Κλινικής, ενώ για άλλο ένα 6μηνο υπηρέτησα ως Επιμελητής, ήταν η επαναδιοργάνωση και επαναδραστηριοποίηση από πάσης πλευράς της Κλινικής και η παρουσίαση ενός σημαντικού, κατά ομολογία όλων των στρατιωτικών συναδέλφων, έργου,  τόσο από κλινικής – εργαστηριακής όσον και από χειρουργικής πλευράς.

Από την έναρξη της δραστηριότητας μου ως Ω.Ρ.Λ/γου στην Νομαρχιακή Μονάδα Υγείας του Ι.Κ.Α. Αλεξανδρούπολης δημιούργησα εξ’ αρχής ένα νέο Εξωτερικό Ιατρείο στον ίδιο τον χώρο στέγασης της Μονάδας (μέχρι εκείνου του χρονικού σημείου οι ασφαλισμένοι του Ιδρύματος εξυπηρετούντο από συνάδελφο Ω.Ρ.Λ/γο σε χώρο ιδιωτικού ιατρείου). Για τον εξοπλισμό του ιατρείου προχώρησα στη παραγγελία των απαραίτητων ιατρικών εξεταστικών  εργαλείων και συσκευών και εγκατέστησα και αξιοποίησα το μοναδικό υπαρκτό στο χώρο της Θράκης Ακουολογικό  μηχάνημα του Ιδρύματος, με αποτέλεσμα να προσέρχονται για ακουολογικές εξετάσεις, διερεύνηση οπισθίου λαβυρίνθου (ιλίγγου) και εφαρμογή ακουστικών βαρηκοΐας ασφαλισμένοι του Ιδρύματος από όλα τα γεωγραφικά διαμερίσματα αυτής.

Οργάνωση του χώρου του ιδιωτικού μου ιατρείου και δημιουργία Εργαστηρίων (Εργαστήριο Ακουολογίας – Νευροωτολογίας και Εργαστήριο Ενδοσκοπήσεων), καθώς και συνθηκών για εκτέλεση υπό τοπική αναισθησία μικροεπεμβάσεων. Επιπλέον σχεδιασμός και οργάνωση του Χειρουργείου της ιδιωτικής κλινικής της Αλεξανδρούπολης «Ιατρικό Κέντρο Θράκης» για την εκτέλεση ακόμη και μεγάλης βαρύτητας χειρουργικών επεμβάσεων της ειδικότητας της Ωτορινολαρυγγολογίας.

Επιπλέον συμμετοχή σε συνέδρια – συμπόσια ως μέλος της επιστημονικής ή οργανωτικής επιτροπής

α.   Μέλος Επιστημονικής Επιτροπής

  1. 3η Ημερίδα 492 γενικού Στρατιωτικού Νοσοκομείου. «Ίλιγγος», 9 Φεβρουαρίου 2002, Αλεξανδρούπολη.
  2. 11ο Επιστημονικό Συνέδριο Φοιτητών Ιατρικής Ελλάδος. 13 – 15 Μαΐου 2005. Αλεξανδρούπολη.
  3. 6th Ιnternational Conference on Pediatric Orl. 16-19 May 2004 Athens. Greece.
  4. 12ο Πανελλήνιο Συνέδριο Ωτορινολαρυγγολογίας – Χειρουργικής Κεφαλής και Τραχήλου, 8-12 Οκτωβρίου 2003, Θεσσαλονίκη.
  5. 5η Ημερίδα 492 γενικού Στρατιωτικού Νοσοκομείου. «αλλεργική ρινίτις – ρινοκολπίτις, βρογχικό άσθμα», 14 Φεβρουαρίου 2004, Αλεξανδρούπολη.
  6. 13ο Πανελλήνιο Συνέδριο Ωτορινολαρυγγολογίας – Χειρουργικής Κεφαλής και Τραχήλου, 10 – 13 Νοέμβριου 2005, Αθήνα.
  7. 6th International Conference on Pediatric Orl. 16-19 May 2004 Athens Greece
  8. 11o Επιστημονικό Συνέδριο Φοιτητών Ιατρικής Ελλάδας, 13-15 Μαΐου 2005, Αλεξανδρούπολη.
  9. 17o Μετεκπαιδευτικό Σεμινάριο Ωτορινολαρυγγολογίας και Γάλλο-Ελληνική Ωτορινολαρυγγολογική Ένωση, 10-12 Νοεμβρίου 2006, Ιωάννινα.
  10. 8ο Πανελλήνιο Ρινολογικό Σεμινάριο, 1-3 Φεβρουαρίου 2008, Δελφοί.
  11. 14ο Πανελλήνιο Συνέδριο Ωτορινολαρυγγολογίας – Χειρουργικής Κεφαλής και Τραχήλου, 15-18 Νοέμβριου 2007, Θεσσαλονίκη.
  12. 2ο Διαπανεπιστημιακό Σεμινάριο Ωτορινολαρυγγολογίας «Σεμινάριο Ενδοσκοπικής Χειρουργικής, Ρινοπλαστικής, Παρωτιδεκτομής, Ωτοπλαστικής», 10 – 14 Σεπτεμβρίου 2008, Αλεξανδρούπολη.
  13. 3rd International Congress of Phinology – Otology & Skull Base Surgery Curretn Concepts, 14 – 17 Mai, 2009, Vouligmeni – Athens

 β.   Ως Μέλος της Οργανωτικής  Επιτροπής

  1. 11ο Μετεκπαιδευτικό Σεμινάριο Ωτορινολαρυγγολογίας Κεφαλής και Τραχήλου, 6-8 Νοεμβρίου 1998, Ιωάννινα.
  2. Σεμινάριο Πλαστικής Χειρουργικής Προσώπου – Βασικές Τεχνικές στην Χειρουργική Mαλακών Μορίων με πρακτική εξάσκηση – Workshop, 21 Ιουνίου 2003, Αθήνα.
  3.  1ο Σεμινάριο Ρινοχειρουργικής, 29-30 Οκτωβρίου 2004, Αλεξανδρούπολη.
  4.  16o Μετεκπαιδευτικό Σεμινάριο Ωτορινολαρυγγολογίας, 18-20 Μαρτίου 2005, Αλεξανδρούπολη.
  5.  2ο Μετεκπαιδευτικό Σεμινάριο Ρινοχειρουργικής & Ωτοπλαστικής, 6-8 Οκτωβρίου 2006, Αλεξανδρούπολη.
  6. 2ο Διαπανεπιστημιακό Σεμινάριο Ωτορινολαρτγγολογίας «Σεμινάριο Ενδοσκοπικής Χειρουργικής, Ρινοπλαστικής, Παρωτιδεκτομής, Ωτοπλαστικής», 10 – 14 Σεπτεμβρίου 2008, Αλεξανδρούπολη.
  7. Ημερίδα «Μεταλλευτικές δραστηριότητες και επιπτώσεις στο περιβάλλον και στην υγεία», 10 Μαρτίου 2013, Αλεξανδρούπολη

10. Dr. Μ. Ι. Βαφειάδης – Ξένες Γλώσσες

Αγγλικά & Γερμανικά Πτυχία:

  1. Αγγλικής γλώσσας “LOWER” του Πανεπιστημίου SOUTHERN ILLINOIS της Αμερικής (1-9-1978).
  2. Αγγλικής γλώσσας “LOWER” του Πανεπιστημίου CAMBRIDGE της Αγγλίας (Δεκέμβριος 1979).
  3. Γερμανικής γλώσσας, “ZERTIFIKAT” του Ινστιτούτου GOETHE (1-10-1990).

11. Dr. Μ. Ι. Βαφειάδης – Μέλος Τριμελούς Συμβουλευτικής Επιτροπής Διδακτορικών Διατριβών

Με απόφαση της Γενικής Συνέλευσης με ειδική σύνθεση, στην συνεδρίαση αρ. 583α / 16-5-2006 ορίστηκα μέλος της τριμελούς συμβουλευτικής επιτροπής για την εκπόνηση διδακτορικής διατριβής από τον κ. Επιτρόπου Ιωάννη.